Καριέρα

Το CNC TRAINING CENTER απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά ως εξειδικευμένοι τεχνικοί – χειριστές – προγραμματιστές εργαλειομηχανών CNC, ανεξαρτήτως της πρότερης ή μη ενασχόλησής τους με το αντικείμενο, της κατοχής ή μη πανεπιστημιακού τίτλου, της ηλικίας και του φύλου τους.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί – χειριστές – προγραμματιστές εργαλειομηχανών CNC αποτελούν σήμερα μία περιζήτητη ειδικότητα από τις εταιρίες του κλάδου. Παρ’ όλα αυτά, η διαθεσιμότητα επαγγελματιών CNC είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και πολύ χαμηλότερη της αντίστοιχης πραγματικής ζήτησης που παρατηρείται στην αγορά εργασίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το κενό αυτό έχει δημιουργηθεί λόγω της γέννησης, ταχείας εξέλιξης και εξάπλωσης νέων τεχνολογιών τις τελευταίες δεκαετίες – όπως είναι για παράδειγμα η τεχνολογία CNC (Computerized Numerical Control) – οι οποίες δημιούργησαν με την σειρά τους την ανάγκη για αντίστοιχα εξειδικευμένα τεχνικά – τεχνολογικά επαγγέλματα, ενώ παράλληλα, τα προγράμματα κατάρτισης, ιδιαίτερα στην χώρα μας, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν και να προσαρμόσουν αντίστοιχα το περιεχόμενό τους στις σύγχρονες πρακτικές ανάγκες της νέας εποχής.

Επιπλέον, οι νέοι άνθρωποι – συνήθως λόγω έλλειψης επαρκούς πληροφόρησης ή ακόμα και παραπληροφόρησης – έχουν αποκτήσει μία λανθασμένη αντίληψη για τα τεχνικά – τεχνολογικά επαγγέλματα, ως επαγγέλματα βρόμικα, κακοπληρωμένα, μη σταθερά, χαμηλού κοινωνικού status έως και καταθλιπτικά.

Στην πραγματικότητα όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο, αφού ένας σύγχρονος εξειδικευμένος επαγγελματίας CNC:

  • Μπορεί, με την χρήση προηγμένων εργαλειομηχανών CNC και λογισμικού, να μελετά, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει εξαρτήματα υψηλής ακρίβειας και πολυπλοκότητας, για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ή πρωτότυπα που βρίσκουν εφαρμογή στην Έρευνα και Ανάπτυξη διαφόρων επιστημονικών κλάδων, προσφέροντας στην επιστήμη υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
  • Έχει μόνιμη, σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία διότι η ζήτηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών CNC είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη προσφορά και τα ποσοστά ανεργίας στον κλάδο είναι μηδενικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και παγκοσμίως.
  • Έχει την δυνατότητα να αναπτύξει μελλοντικά την δική του επιχείρηση κατασκευής εξαρτημάτων, καλουπιών, πρωτοτύπων και προϊόντων με εργαλειομηχανές CNC, εφόσον επιθυμεί να ασκήσει ο ίδιος επιχειρηματική δραστηριότητα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή καριέρα ενός εξειδικευμένου επαγγελματία CNC, είναι η πραγματική αγάπη – μεράκι για το αντικείμενο της μελέτης, σχεδιασμού και κατεργασίας υλικών με την χρήση προηγμένων εργαλειομηχανών CNC και η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη και μάθηση νέων κατασκευαστικών τεχνοτροπιών και στρατηγικών κατεργασίας.