Τελετή Παράδοσης Των Υποτροφιών

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τελετή παράδοσης των υποτροφιών του ιδρύματος GENE HAAS FOUNDATION στους σπουδαστές του CNC TRAINING CENTER – 1st HTEC IN GREECE, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στις 6.00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις του στο 19ο χλμ. Αθηνών – Λαυρίου, Παιανία.

Αναγνωρίζοντας εμπράκτως το υψηλό ποιοτικό επίπεδο των προγραμμάτων τεχνικής κατάρτισης και τα πρώτα απτά αποτελέσματα των αποφοίτων του αναφορικά με την εξέλιξη της καριέρας τους ή την εύρεση εργασίας, το παγκόσμιο Ίδρυμα GENE HAAS FOUNDATION προσέφερε 28 υποτροφίες σε σπουδαστές του CNC TRAINING CENTER για την κάλυψη του 50% του κόστους παρακολούθησης των προγραμμάτων, συνολικής αξίας $ 28.750.

Τελετή Παράδοσης Των ΥποτροφιώνΤελετή Παράδοσης Των Υποτροφιών

To CNC TRAINING CENTER είναι το 1o και μοναδικό HTEC (Haas Technical Education Center) στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και το 150ο παγκοσμίως! Είναι πιστοποιημένο από την Haas Automation Inc. – τη Νο.1 εταιρία κατασκευής εργαλειομηχανών σε Αμερική και Ευρώπη – και λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 (εγκεκριμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).

Ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο τεχνικής εκπαίδευσης σε Ευρώπη και Αμερική, προσφέρει πρακτικές γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες σε πραγματικές συνθήκες σύγχρονου μηχανουργείου. Απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα στο χώρο των τεχνολογιών CNC, ανεξαρτήτως ακαδημαϊκών γνώσεων και πτυχίων, επαγγελματικής εμπειρίας, ηλικίας και φύλου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο κος Simon Vanmaekelbergh (Haas Technical Education Centers Coordinator), ο κος Γιάννης Μωύσογλου (Υπεύθυνος Εξαγωγών του Ελληναμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου), ο κος Γιάννης Σκοπελίτης (Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της HAAS σε Ελλάδα και Κύπρο), ο κος Αναστάσιος Ρόγκας (Σύμβουλος marketing της DK Consultants) καθώς και πλήθος σπουδαστών και αποφοίτων του CNC TRAINING CENTER.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κος Simon Vanmaekelbergh ανέδειξε το ρόλο – κλειδί των τεχνολογιών CNC στον σχεδιασμό, ανάπτυξη και κατασκευή σύγχρονων βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. Επεσήμανε την έλλειψη καταρτισμένων επαγγελματιών τεχνικών CNC που παρατηρείται σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τόνισε την προσπάθεια σύνδεσης των HTEC με μεγάλες βιομηχανικές εταιρίες με σκοπό την αμφίδρομη επικοινωνία, ανταλλαγή γνώσεων και στενότερη συνεργασία με αμοιβαία και ουσιαστικά οφέλη. Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων με άλλες Ευρωπαϊκές Σχολές, το οποίο βρίσκεται σήμερα σε φάση σχεδιασμού.

Τη σημασία της επαγγελματικής τεχνικής κατάρτισης για την ενίσχυση των βιομηχανικών εταιριών και κατά συνέπεια τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών προϊόντων, επεσήμανε στην ομιλία του ο κος Γιάννης Μωύσογλου ενώ εξήρε και το ίδρυμα GENE HAAS FOUNDATION για τη στήριξη που επιδεικνύει στην τεχνική εκπαίδευση.

Για το δίκτυο HTEC και την συνεισφορά του στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών καθώς επίσης και τις δυνατότητες ανάπτυξης που δημιουργεί για την Haas στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μίλησε ο κ. Γιάννης Σκοπελίτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι σπουδαστές του CNC TRAINING CENTER είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν άμεσα και να ανταλλάξουν απόψεις με τον κο Vanmaekelbergh, για οποιοδήποτε θέμα του άμεσου ενδιαφέροντός τους σχετικά με την επαγγελματική τους ενασχόληση και καριέρα στον πολλά υποσχόμενο κλάδο των τεχνολογιών CNC.

Σχόλια που υποστηρίζονται από CComment